Som arkitekt er jeg n ød til løbende at følge med i de nye boligtrends, hvilket jeg kva mit job også er utrolig spændende. Nogle gange man kan se en udvikling i forskellige materialer der bliver valgt til at bygge og indrette bygninger med. I disse tider er det meget et spørgsmål omkring miljø og nedsættelse af CO2 aftryk. Nogle gange er det dog også den hobby folk har der gør, at folk gerne vil indrette en del af deres hjem så det passer til den hobby de har. Sådan er det for eksempel når folk indretter deres kælder eller andre dele af huset med et bryggeri.
Flere har ølbrygning som hobby
Jeg kan tydeligt se en tendens til, at der er flere og flere der begynder at brygge øl i deres hjem, og derfor får lyst til at indrette typisk en kælder eller et haveskur som bryghus. Jeg synes det er spændende, men det afhænger sandsynligvis også sammen med, at jeg selv går og brygger øl hjemme ved mig selv. Jeg har gået og rodet med det i en del år efterhånden. Det kom sig egentlig af, at lige fandt over denne hjemmeside, som er for folk der selv brygger øl hjemme. Der er utrolig mange spændende artikler både omkring brygmetoder, men også om hvordan man designer en øl i de forskellige stilarter der findes indenfor ølbrygning.
Jeg husker tydeligt hvor fascineret jeg var førte gang jeg selv bryggede øl. Der er et eller andet spændende i, at man har en vækste der indeholder sukker og andre smagsstoffer, hvortil man tilsætter en ølgær. Efter noget tid så har man fået dannet alkohol. Det er fascinerende i, at det er en 100% naturlig proces som naturen et eller andet sted selv kan finde ud af. Når det foregår under kontrolleret forhold, så får man ikke andre typer gær ned i urten, som man nok fik i gamle dage når man bryggede øl. I dag er øl meget mere stilrent og 100% sikkert at drikke. I gange dage var det mere sikkert at drikke end noget vand, for undervejs i processen bliver det købt og derved dræber man de naturligt fremkommende bakterier der kan findes i vand der ikke er helt rent.
I gange dage bryggede men øl på de ting man havde ved hånden. I dag er det også sat i system så man kun har de allerbedste råvarer til brygningen så man altid får den bedste sag. Råvarer til ølbrygning kan som privat i dag købes i den samme kvalitet som den bryggerierne bruger, så derfor kan du brygge øl hjemme af en rigtig godt kvalitet, som uden problemer kan konkurrere med de øl de kan købe også fra mikrobryggerierne.